27 Μαΐου 2014

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ!


Μαγειρκή σόδα..ναι, αυτή η λευκή άσπρη σκόνη, γνωστή εδώ και χρόνια, που όμως οι χρήσεις της δεν περιορίζονται μόνο στη μαγειρική! Δείτε παρακάτω σε τι άλλο θα μπορούσε να μας φανεί χρήσιμη στην καθημερινότητα μας.


1. Λευκότερα λευκά. Χρησιμοποιήστε μαζί με το απορρυπαντικό σας μια κουταλιά μαγειρική σόδα στο πλύσιμο των ρούχων σας. Θα τα διατηρήσει για περισσότερο καιρό λευκά.

2. Μυρίζουν τα παπούτσια σας? Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στον πάτο των παπουτσιών σας και αφήστε τα μια νύχτα έτσι να απορροφηθούν οι οσμές. Την επόμενη μέρα τινάξτε τα και φορέστε τα!

3. Οσμές στα τάπερ σας? Φτιάξτε ένα διάλυμα με νερό και μαγειρική σόδα σε αναλογία 1 προς 3 και γεμίστε τα. Αφήστε τα 6-8 ώρες και μετά πλύντε τα κανονικά.

4. Καθαρίστε τις βούρτσες των μαλλιών σας. Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό (όσο να καλυφθούν οι βούρτσες) και ρίξτε 3 κουταλιές μαγειρική σόδα. Αφήστε για λίγη ώρα και μετά ξεπλένετε με νερό.

5. Καθαρισμός χαλιών. Απλώστε πάνω στα χαλιά σας αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας και αφήστε τα έτσι για μια νύχτα ώστε να απορροφηθούν οι πολλές οσμές. Σκουπίζετε κανονικά με ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμεύει ΜΟΝΟ για οσμές και όχι για δύσκολους λεκέδες.

6. Καθαρισμός του σιφονιού σας. Ρίξτε μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα και έπειτα μισό φλυτζάνι ξύδι (ίσως αφρίσει λίγο). Αφήστε για 5 λεπτά (αν μπορείτε σκεπάστε το). Στη συνέχεια ρίξτε 2 λίτρα βραστό νερό.

*Αν γνωρίζετε και κάποια άλλη χρήση της, μπορείτε να το αναφέρετε στα σχόλια μας!

Διαβάστε επίσης: BEAUTY TIPS ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share this