21 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!



Αν τα νύχια σας σπάνε εύκολα, ενδεχομένως να έχετε έλλειψη ασβεστίου ή βιταμίνης Α ή ίσως απλά να μην είστε από τις τυχερές που έχουν γερά και όμορφα νύχια πάντα!
Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να προστατέψετε και να δυναμώσετε τα νύχια σας και σίγουρα θα δείτε βελτίωση!


1. Μην χρησιμοποπείτε μεταλλική λίμα. Τα φθείρει και τα κάνει να σπάνε πιο εύκολα. Προτιμήστε τις χάρτινες, είναι πολύ ανθεκτικές σε όλα τα είδη νυχιών, διαλέξτε αυτή με την όψη που ταιριάζει πιο πολύ στις ανάγκες σας.

2. Φοράτε γάντια όταν κάνετε "σκληρές" δουλειές του σπιτιού, ειδικά με απορρυπαντικά. Βάλτε κρέμα χεριών προτού φορέσετε τα γάντια και έπειτα αφού πρώτα καθαρίσετε τα χέρια σας.

3. Μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να βγάζετε ετικέτες και να ανοίγετε αντικείμενα!

4. Όταν βάζετε κρέμα χεριών απλώστε και στα νύχια σας και κάντε ελαφρό μασάζ. Είναι ιδανικό και για τα πολύ αδύναμα νύχια!

5. Για προστασία αλλά κυρίως για ενδυνάμωση των νυχιών σας βάλτε σε ένα μπολ: ελαιόλαδο και λεμόνι (ίση ποσότητα) και βουτήξτε τα νύχια σας για 15'. Επαναλάβετε όσο συχνά έχετε χρόνο! Ιδανικά μπορείτε, να μην ξεπλύνετε τα χέρια σας αλλά να φορέσετε γάντια μιας χρήσης για όσο περισσότερη ώρα γίνεται. Το ελαιόλαδο είναι μαλακτικό και ενυδατικό και το λεμόνι αντισηπτικό.(μπορείτε να το εφαρμόσετε και στα νύχια των ποδιών σας).
Επίσης, μια πολύ γρήγορη λύση είναι: Μετά το ξέβαμα των νυχιών σας ή μετά το μπάνιο σας, να τα αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο +2 σταγόνες λεμόνι σ'ένα βαμβάκι και να το αφήσετε για 5'.Θα μαλακώσουν και θα λάμψουν στη στιγμή! Το ελαιόλαδο κάνει θαύματα!

6. Και μια συμβουλή κυρίως για ξηρά χέρια: βάλτε σε ένα μπολ: 1 κ.γ αμυγδαλέλαιο + 5 σταγ. έλαιο λεβάντας και απλώστε στα χέρια σας σαν κρέμα! Θα τα μαλακώσει και θα τα προστατέψει, ειδικά σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Φροντίστε τα νύχια και τα χέρια σας, γιατί για κάποιους είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν στην εμφάνιση μας!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share this