14 Μαΐου 2015

ΠΕΙΡΑΪΚΗ: ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Πειραϊκή - Όρμος της Αφροδίτης by night
Αν είσαι Πειραιώτης, σίγουρα την έχεις επισκεφτεί από παιδί...αν όχι, σίγουρα όταν πρωτοπήγες δεν περίμενες να δεις κάτι τόσο όμορφο και γραφικό, σε μια πόλη όπως ο Πειραιάς!

Αν και Πειραιώτισσα, θα είμαι αντικειμενική..το μεγάλο λιμάνι μας και όλη η πόλη φυσικά, είναι λιγάκι άναρχα δομημένη, με πολύ τσιμέντο και όχι πολύ πράσινο..αν ψάξεις όμως θα βρεις πολλά γραφικά σημεία. Σε 10-15 λεπτά με τα πόδια, μπορείς να βρεθείς σε ένα από αυτά, την Πειραϊκή. Είναι η φυσική συνέχεια του παραλιακού δρόμου από το γνωστό Πασαλιμάνι, περνώντας και την Φρεαττύδα. Από εκεί και έπειτα, αρχίζει το πιο γραφικό κομμάτι της Ακτής Θεμιστοκλέους.

Λένε πως αν είσαι από τον Πειραιά, δεν υπάρχει περίπτωση, να μην έχεις βολτάρει πάνω-κάτω τον παραλιακό δρόμο-μόνος ή με παρέα-χωρίς κανένα συγκεκριμένο λόγο, να μην έχεις καθίσει για ουζάκι και καλαμαράκι σε ένα απ'τα πολλά ταβερνάκια,να μην τα έχεις πιει στις μπυραρίες (και να έχεις φύγει ντίρλα έστω μια φορά!), να μην έχεις κατέβει τα ξύλινα σκαλιά και καθίσει στα θρυλικά...Βράχια της Πειραϊκής! Όπως επίσης, να μην έχεις κάνει από τα πρώτα σου τσιγάρα κάπου εκεί (που δε σε βλέπει κανείς!) και να μην έχεις βγει έστω ένα...κρυφό ραντεβουδάκι όταν ήσουν μικρός! Και ναι..έχουν δίκιο! Όλα αυτά ισχύουν!

Η διαδρομή στον παραλιακό αυτό δρόμο μπορεί να είναι απλά χαλαρωτική για σένα...ρομαντική με το ταίρι σου...κατάλληλη για τζοκινγκ(!), βόλτα με την παρέα, το σκύλο ή και την οικογένεια σου...για φαγητό, μπυρίτσα και ουζάκι αλλά και ποτάκι το βράδυ..Αν προτιμάς περισσότερη ηρεμία επέλεξε να πας μια καθημερινή και όχι Σαβ/κο (εμείς που ξέρουμε σε προειδοποιούμε!) Για τους...extra ρομαντικούς κάντε τη βόλτα σας στο ηλιοβασίλεμα μιας και από εκείνη την πλευρά ο ήλιος κάνει τη βουτιά του στη θάλασσα και μπορείτε να το απολαύσετε σε όλες του τις φάσεις! Πραγματικά αφεθείτε και ταξιδέψτε...σαν να ήσασταν σε νησί! Σίγουρα το τελευταίο κομμάτι του δρόμου (πλησιάζοντας στη Σχ.Ναυτικών Δοκίμων) θα σας το θυμίσει!

Για τελευταίο φυσικά, αφήσαμε το καλύτερο! Στη μεγάλη στροφή, στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτη (ο λεγόμενος Σταυρός), βρίσκεται ο Όρμος της Αφροδίτης (ή Μπαϊκούτση) με το γραφικό γαλάζιο-λευκό εκκλησάκι του Άη-Νικόλα, το σύλλογο ερασιτεχνικής αλιείας "Αγ. Νικόλαος",τις ψαρόβαρκες και τους ψαράδες που πίνουν τα ουζάκια τους ή κάποιον παππού που θα βρεθεί στα παγκάκια και θα θέλει να σου πει την ιστορία του! Όλα αυτά κάνουν εκείνο το σημείο να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν κολπίσκο σ' ένα ψαρονήσι! Ό,τι ώρα κι αν βρεθείς, μέρα ή νύχτα, κάνε μια στάση και απόλαυσε την ομορφιά του..αγνάντεψε μόνος, βγάλε φωτογραφίες, πιες τον καφέ  ή τη μπύρα σου (στο χέρι!) με την παρέα σου, δώσε το πιο γλυκό φιλί στο ταίρι σου...

Όρμος Αφροδίτης


Ηλιοβασίλεμα στην Πειραϊκή














Ηλιόλουστο μεσημέρι? Ηλιοβασίλεμα? Ακόμα και με συννεφιά και βροχή, το μέρος αυτό έχει την ομορφιά του! Η θάλασσα σου προσφέρει την απίστευτη ηρεμία όταν έχεις τις "μαύρες" σου ή απλά όταν θέλεις να καθίσεις και να ρεμβάσεις το απέραντο γαλάζιο της, έτσι χωρίς λόγο...γιατί απλά σου αρέσει! Κι όλα αυτά μια ανάσα από το κέντρο της πόλης...αρκεί μια βόλτα για να σε πείσει...

Ο Σταυρός στην Πειραϊκή

Θάλασσα χωρίς καΐκι Αη-Νικόλα γίνεται?



         
     ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ!









(*Κείμενο & φωτογραφίες ανήκουν στον συντάκτη του άρθρου/πάντα να αναφέρεται η πηγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share this