7 Μαΐου 2014

ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ..ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ..ΦΙΛΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ!



Είναι και αυτές οι στιγμές που περνούν διάφορα απ'το μυαλό σου..για γεγονότα, για αγάπες, για ανθρώπους που άλλοι είναι απλά παρελθόν κι άλλοι κάνουν βόλτες στη ζωή σου...είναι όμως και αυτοί που ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί, όπως κι εσύ γι αυτούς...κι αν το "πάντα" σας ακούγεται βαριά σαν λέξη, να έχετε στο μυαλό σας πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και δεν κρατάει για πάντα..αν δεν το κάνουμε ΕΜΕΙΣ να κρατήσει!
Αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους εγώ τους ονομάζω πραγματικούς φίλους..και αυτοί οι άνθρωποι (ειδικά με το πέρασμα των χρόνων), είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, είσαι τυχερός ακόμη κι αν έχεις ελάχιστους..μη μπερδεύεις τις γνωριμίες με τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σου φιλίες!

Από τη λίστα λοιπόν...του μυαλού μου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά πράγματα από τα αμέτρητα που μπορεί να σημαίνει για μένα η έννοια της φιλίας (αλλά και για πολλούς από εσάς φαντάζομαι!).

Φιλία είναι...
1. Να μπορείς να είσαι ο αληθινός εαυτός σου και να σε αποδέχονται χωρίς να σε κρίνουν.

2. Να ακούς προσεκτικά, να δίνεις συμβουλές αλλά όχι να τις επιβάλλεις και να περιμένεις να εφορμοστούν κατά γράμμα.

3. Να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να ζητάς συγνώμη όταν χρειαστεί.

4. Να μην βάζεις τον εγωισμό πάνω από τα συναισθήματα σου.

5. Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου.

6. Φιλία είναι αυτό που όσος καιρός κι αν πέρασε από την τελευταία φορά που μιλήσατε/βρεθήκατε, η συζήτηση ξεκινάει σαν..να μην πέρασε μια μέρα. Κάθε φορά..

7. Φιλία είναι τα αμέτρητα γλέντια και μεθύσια που έχετε κάνει και ακόμα τα θυμάσαι. Και που και που τα κάνετε ακόμα..

8. Είναι τα απίστευτα γέλια, ρεζίλια και τρέλες που περάσατε μαζί κι αν αρχίσεις να τα θυμάσαι δεν έχουν τελειωμό. Και τώρα επίσης τρελοί είστε, ούτε αυτό έχει τελειωμό!

9. Φιλία είναι να υπερασπίζεσαι τον άλλον όταν χρειαστεί..μπροστά του. Αλλά κυρίως πίσω του..

10. Να θυμάσαι ακόμα τις πρώτες σας κοπάνες και τους πρώτους σας έρωτες.
11. Να έχετε βρεθεί 24ωρα μαζί αλλά μετά να μιλάτε στο τηλέφωνο γιατί...κάτι σας διέφυγε..Ή το αντίθετο...

12. Να αισθάνεσαι προστατευτικά για τον άλλον αλλά όχι να τον πνίγεις.

13. Φιλία είναι να είσαι εκεί στις δύσκολες στιγμές του άλλου..κι αν δεν έχεις τι να πεις, τις περισσότερες φορές μια αγκαλιά ίσως αρκεί.

14. Είναι εκείνες οι διακοπές που πήγατε μαζί και μετά γυρίσατε με πυρετό από το πολύ hangover. Ή που καταλήξατε στο πεζούλι του λιμανιού να περιμένετε το πλοίο άγρια χαράματα..Ή που κοιμηθήκατε κατάχαμα στο πλοίο, επεδή με το ζόρι το προλάβατε..είχε πλάκα όμως επειδή ήσασταν μαζί.
15. Φιλία είναι να σου έχει πει τα απίστευτα πράγματα που έχει κάνει στη ζωή του κι εσύ να τον θεωρείς ακόμα ξεχωριστό για σένα..Πολύτιμο και σπάνιο..

16. Φιλία είναι να καταλαβαίνεις μόνο και μόνο από τον τόνο της φωνής του ότι κάτι τον απασχολεί..ευχάριστο ή δυσάρεστο..

17. Είναι ακόμα και στη.."μη επικονωνία" για τους άλλους, εσείς να έχετε το δικό σας κώδικα συννενόησης..

18.  Να έχεις αποδεχτεί τα ελαττώματα του άλλου και αυτός τα δικά σου..χωρίς όμως καταπίεση..έτσι απλά, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος. Τι κι αν γκρινιάζει επειδή έχει 37(πυρετό), τι κι αν τον έχεις στήσει για 257η φορά? Έτσι είστε..και το έχετε συνηθίσει.

19. Φιλία είναι να λες "ένα τελευταίο σφηνάκι ακόμα" και τελικά να σε βρίσκουν τα ξημερώματα με άδειο το μπουκάλι. Ή "ένα τελευταίο παιχνίδι pro ακόμα" , τελικά έπαιξες 3 ώρες και βάλε αλλά ο χρόνος περνάει γρήγορα όταν περνάς καλά..αυτό μετράει.

20. Φιλία είναι να μπορείτε να γίνεστε πάλι παιδιά..έστω για μερικές στιγμές αρκεί.
21. Φιλία είναι εμπιστοσύνη και κατανόηση.

22. Να μη φοβάσαι να διαφωνήσεις γιατί στο τέλος θα τα βρείτε ο,τι κι αν γίνει.

23. Φιλία είναι σε επιλέγω γιατί το θέλω κι όχι γιατί δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω.

24. Είναι που μετά από τόσα χρόνια, κάθε μέρα κερδίζω κάτι ακόμα από σένα.

25. Φιλία είναι από τα πιο πολύτιμα πράγματα στη ζωή και χαίρομαι που σε έχω φίλο μου. Μια πρόταση αλλά τεράστιο νόημα.

Την..υπόλοιπη λίστα μπορείτε να την συμπληρώσετε εσείς στο μυαλό σας..ή στα σχόλια σας στο blog!!!


Και να θυμάστε πως η φιλία, όπως και όλες οι σχέσεις, είναι αμφίδρομες. Δίνουν και οι δύο, ο καθένας ο,τι και όπως μπορεί. Η επιλογή είναι δική σου για το ποιους και για πόσο θα τους έχεις στη ζωή σου.
Αλλά αν έχεις πραγματικούς φίλους, φρόντισε να μην τους χάσεις και να τους υπενθυμίζεις τι αξίζουν για σένα..γιατί η ζωή είναι πάντα καλύτερη όταν έχεις φίλους!



~Με αγάπη στους φίλους μου~



(* Το κείμενο ανήκει στον συντάκτη/πάντα να αναφέρεται η πηγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share this