31 Μαΐου 2014

ΖΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ! Η..ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ!


Όλοι μας γνωρίζουμε τις επτά μέρες της εβδομάδας..κι όμως πολλές φορές ζούμε ένα κομμάτι της ζωής μας στην..8η μέρα! Ποια είναι αυτή? Η.."Κάποια Μέρα" (Someday), που τοποθετούμε μετά την Κυριακή (Sunday) ή..όποτε μας βολεύει! Το κάνουμε όλοι μας, άλλοι πιο συχνά, άλλοι σπανιότερα. Συμβαίνει από βαρεμάρα, από επανάπαυση, από αναβολή, από αμφιβολία..αλλά και από φόβο!

Ένας "ανεξήγητος" φόβος του να ζήσουμε εδώ και τώρα..στο παρόν, το οποίο είναι και το μόνο σίγουρο που έχουμε και μια επίσης τόσο σίγουρη "ασφάλεια" ότι αυτήν την αόριστη μελλοντική... Κάποια Μέρα που θα έρθει, θα καταφέρουμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε!

Μιλώντας πιο πάνω για αναβολή, ίσως το μυαλό σας πηγαίνει σε απλά καθημερινά πράγματα πχ. "αύριο θα ξεκινήσω δίαιτα", "την Τρίτη θα πάω στην τράπεζα" κλπ..αχ μακάρι να ήταν μόνο αυτά! Γιατί αυτά τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας ίσως είναι και τα πιο εύκολα στο να μην παίρνουν αόριστες αναβολές για την..Κάποια Μέρα. Οι πρακτικοί στόχοι είναι λίγο ευκολότερο να προγραμματιστούν, κι αν χρειαστεί, ξανά και ξανά.

Τι γίνεται όμως όταν χάνουμε πολύτιμες στιγμές και μοναδικές ευκαιρίες στο σήμερα της ζωής μας? Όταν αναβάλλουμε πράγματα που θα μπορούσαμε να πούμε και να κάνουμε τώρα για μια κάποια μελλοντική (και συνήθως αόριστη) χρονική στιγμή?
Αρχίζουμε και παραπονιόμαστε για έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης, για αίσθημα μοναξιάς..και καταλήγουμε συνήθως ανικανοποίητοι από τα πάντα στη ζώη μας! Και κύριως από τους ανθρώπους γύρω μας-φίλους, σχέσεις, οικογένεια..
Στην πραγματικότητα όμως ο πρώτος που έχουμε χάσει επικονωνία, είναι ο ίδιος μας ο ΕΑΥΤΟΣ!
Δεν ακούμε τον εαυτό μας στο τώρα που ζούμε. Ακόμη κι αν ακούμε, φοβόμαστε..και φοβόμαστε υπερβολικά! Πώς λοιπόν θα καταφέρουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τα θέλω μας στους άλλους? Πώς θα ζήσουμε τη ζωή που πραγματικά θέλουμε?

Εκεί λοιπόν έρχεται η αναβολή για την.. Κάποια Μέρα (Someday)! Εκεί όμως έρχεται και η παγίδα! Αυτή η Someday δε θα έρθει ποτέ! Και ξέρεις γιατί? Γιατί έχεις συνηθίσει (και ίσως σε βολεύει) να ζεις σε αυτό το ενδιάμεσο της αναμονής! Γιατί δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια που μας αλλάζουν, εμείς οι ίδιοι κάνουμε την αλλαγή!
Το αποτέλεσμα αυτής της (άσκοπης) αναμονής όμως είναι ότι χάνεις. Χάνεις στιγμές, χάνεις ανθρώπους, αγάπες, έρωτες...χάνεις ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ που συμβαίνει ΤΩΡΑ και δυστυχώς δε σε περιμένει! Πόσες στιγμές άραγε χάθηκαν στην αναμονή αυτή? Γιατί οι ευκαιρίες δεν είναι άπειρες, μπορεί να υπάρξουν μια, δύο..σαραντα δύο..αλλά μπορεί και καμία! Εσύ όμως δεν το ξέρεις!
Αν θέλεις να κουβαλάς μέσα σου αυτό το Someday, συνέχισε. Αλλα να θυμάσαι πως στη ζωή είμαστε υπεύθυνοι γι'αυτά που κάνουμε, αλλά και γι'αυτά που ΔΕΝ κάνουμε.

Αν θες πάλι να κάνεις κάτι, κάντο τώρα. Μην περιμένεις κάποτε! Συμπεριφέρσου στους άλλους, στα πάντα γύρω σου αλλά και στον εαυτό σου, σαν να μην είσαι εσύ εδω αύριο. Κάντο πρώτα απ'όλα για σένα. Τι θα ήθελες να πεις ή να κάνεις αν ήξερες ότι την επόμενη στιγμή δε θα είσαι εδώ? Τι θα ήθελες οι αγαπημένοι σου να  ξέρουν? Αν εσύ ή ο άλλος έφευγε από τη ζωή ξαφνικά? Έχεις εκφράσει όλα όσα θα ήθελες να ξέρει? Μίλα ακόμα και με τον ίδιο σου τον εαυτό, άκου τη φωνή της ψυχής σου..δεν κάνει ποτέ λάθος. Αληθινή και ουσιαστική επικοινωνία στο τώρα κι όχι στο αόριστο μελλοντικό κάποτε.


Μπορείς να είσαι υπερήφανος και πραγματικά αληθινός, όταν έχεις πει και έχεις πράξει αυτό που νιώθεις. Επειδή επιτέλους αποφάσισες να ζήσεις τη ζωή σου στο τώρα! Επειδή επικοινώνησες. Επειδή έπραξες.
Ακόμα κι αν δε σε ακούσουν, δε σε καταλάβουν όπως θα ήθελες, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, εσύ θα έχεις κάνει το καλύτερο για σένα.
Θα σε έχει ακούσει πάνω απ'όλα η συνείδηση σου, ότι έπραξες αυτό που είναι πιο κοντά στα θέλω της ψυχής σου. Σου φαίνεται λίγο? Για ξανασκέψου το...

Και κάπως έτσι, ο φόβος και η αναμονή για την..Κάποια Μέρα, εξαφανίζεται!
Εκεί σταματάς να μην έχεις ποτέ χρόνο για σένα και τους άλλους!
Ζεις την κάθε στιγμή με τον εαυτό σου και τους άλλους σήμερα..ΤΩΡΑ!

Εσύ λοιπόν θα συνεχίσεις να ζεις για την..SOMEDAY ή για το TODAY?
Η απόφαση και η ευθύνη δική σου.....


(*Το κείμενο ανήκει στον συντάκτη/πάντα να αναφέρεται η πηγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share this