22 Απριλίου 2014

ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ


Οι σπιτικές μάσκες προσώπου και σώματος είναι πλέον πολύ συνηθισμένες. Οι περισσότερες απ'αυτές είναι εύκολες και οικονομικές και το κυριότερο? Χωρίς καμία προσθήκη χημικού!
Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες μάσκες απολέπισης και καθαρισμού πολύ εύκολες στην εφαρμογή τους, χώρις να απαιτείται πολύς χρόνος.



Μάσκα προσώπου για καθαρισμό

Θα χρειαστούμε: 1 κ.γ μαγειρική σόδα + 1/4 κούπας γάλα
Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα σχετικά στέρεο μείγμα (αλλά όχι τελείως πηχτό). Αν χρειαστεί τροποποιούμε ελάχιστα την αναλογία. Έπειτα απλώνουμε στο πρόσωπο μας και κάνουμε μασάζ για 5'. Αν έχουμε ένα σφουγγαράκι make-up ακόμα καλύτερα! Ξεπλένουμε με νερό και..αυτό είναι όλο!


Απολέπιση σώματος (scrub)

Θα χρειαστούμε: ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο, ζάχαρη ή χοντρό αλάτι, λίγο χυμό λεμονιού και 3 σταγόνες από το αφρόλουτρο μας.
Την αναλογία μπορείτε να την καθορίσετε εσείς ανάλογα με το πόσα σημεία του σώματος θέλετε να καλύψετε. Το μείγμα θα πρέπει να είναι σχετικά στέρεο αλλά όχι τελείως πηχτό.
Εφαρμόζετε στα σημεία που θέλετε (αν έχετε ένα σφουγγάρι scrub ακόμα καλύτερα!) Έπειτα ξεπλένεστε κανονικά με το αφρόλουτρο σας.

 Bonus:
Κατά της κυταρίττιδας

Θα χρειαστούμε: 1/2 φλιτζ.καφέ σε κόκκους, 1/2 φλ.ζάχαρη, 1/2 φλ.αλάτι, 1/2 φλ.αμυγδαλέλαιο
Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα και απλώνουμε τρίβοντας ελαφρά στα..σημεία που μας ταλαιπωρεί η κυταρίττιδα εμάς τις γυναίκες!

 ΜΗΝ εφαρμόσετε τις παραπάνω μάσκες σε περίπτωση που έχετε καεί από τον ήλιο ή υπάρχουν ανοιχτές πληγές. Περιμένετε να περάσει ο ερεθισμός στο δέρμα σας.


Θα επανέλθω με ακόμα περισσότερες μεχρι τότε... Να έχετε όμορφες μέρες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share this