5 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΙΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ?


Πολλές έρευνες τονίζουν πως συγκεκριμένες μυρωδιές μπορούν να μας φτιάξουν την ψυχολογία μας. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι..μυρωδιές της ευτυχίας!


Κίτρο
Το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι αφήνουν δυνατές μυρωδιές που πάνε κατευθείαν στον εγκέφαλο και μας κάνουν αμέσως να νιώθουμε καλύτερα! Θυμηθείτε μόνο τι άρωμα αναδύεται από το ξεφλούδισμα των συγκεκριμένων φρούτων!
Για να μοσχομυρίσει ο χώρος μας, μπορούμε να βράσουμε τις φλούδες από όλα τα παραπάνω (ή και από μανταρίνι) για λίγα λεπτά, εξαφανίζοντας έτσι και τυχόν άλλες δυσάρεστες μυρωδιές.

Βανίλια
Είναι από τις πιο χαλαρωτικές μυρωδιές. Η βανίλια βρίσκεται στο γάλα από το στήθος κάθε νέας μητέρας κι έτσι ο εγκέφαλος μας την έχει συνδέσει με όμορφα συναισθήματα.

Κανέλα
'Αλλη μια θαυματουργή μυρωδιά, όπως άλλωστε και το ίδιο το μπαχαρικό! Έρευνες έχουν δείξει πως βοηθάει στην καλύτερη μνήμη. Μπορείτε να βράσετε επίσης ξύλα κανέλας σαν αρωματικό χώρου ή να φτιάξετε πουγκιά με ξύλα κανέλας και να τα τοποθετήσετε όπου εσείς επιθυμείτε στο σπίτι σας.

Καφές
Στη σωστή δοσολογία, ο καφές βοηθάει στην ψυχολογία μας. Αν δε θέλετε να τον πιείτε ως ρόφημα, μπορείτε επίσης και με αυτόν να φτιάξετε πουγκιά με κόκκους (καλύτερα φρεσκοαλεσμένου ή αρωματικού) και να τα τοποθετήσετε στα σημεία που θέλετε (πχ. συρτάρια, ντουλάπες).

Γιασεμί
Δεν είναι τυχαία ή αίσθηση που νιώθουμε περνώντας δίπλα από ένα γιασεμί! Η μυρωδιά του μας δίνει την αίσθηση φρεσκάδας και ενέργειας!

Φρεσκοκομμένο γρασίδι
Η μυρωδιά του λέγεται πως διώχνει το στρες. Άλλωστε όλοι μυρίζοντάς το νιώθουμε αυτομάτως σαν να έχουμε μεταφερθεί στην εξοχή και στις καλοκαιρινές μας διακοπές!

Λεβάντα
Ίσως από τα πιο χαλαρωτικά αρώματα. Καταπραΰνει το νευρικό σύστημα και είναι καλύτερα να τοποθετείται κοντά στο κρεβάτι ή στο μπάνιο..ή όπου εσείς συνηθίζετε να χαλαρώνετε!Μπορείτε και με αυτή να σκορπίσετε μικρά αυτοσχέδια πουγκιά με τα φύλλα της στο χώρο σας.

Μέντα
Δυσκολεύεστε να σηκωθείτε τα πρωινά? Βάλτε λίγη μέντα δίπλα στο κρεβάτι σας! Μας βοηθάει να νιώθουμε περισσότερη ενέργεια και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.



Το διαβάσαμε στο: spirossoulis.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share this